Slapen tussen dekens van merinowol, het beste voor uw gezondheid

Gemiddeld een derde van een etmaal brengt u door in uw bed.

Een bed van uitstekende kwaliteit is daarom van het grootste belang om uitgerust op te staan. Een goede en gezonde nachtrust moet u voldoende energie geven om lekker fit de dag door te komen. Niet alleen het matras speelt hierbij een belangrijke rol, dit geldt in heel belangrijke mate ook voor de wollen deken of het dekbed, waaronder u slaapt.

Een merino wollen deken zorgt in de winter voor een behaaglijke warmte, voor hen die het altijd koud hebben. In de zomer zorgt merinowol juist voor een koele manier van slapen (voor hen die vaak transpireren). Doordat merinowol een zeer fijne structuur heeft, blijft er stilstaande lucht tussen de vezels, waardoor de wol goed ventileert. De merinowollen deken voert het lichaamsvocht af, waardoor u niet klam of bezweet wakker wordt. Het neemt uw lichaamstemperatuur aan, het regelt dus niet uw lichaamstemperatuur!

Wol die niet kriebelt

De wol van het Merinoschaap heeft een zeer fijne structuur en is daarom zeer geschikt voor tal van toepassingen. De merinowol wordt onder andere gebruikt voor dekens, kleding en de beroemde uggs, omdat de wol niet kriebelt en zo zacht als zijde aanvoelt. Iemand die last heeft van jeuk bij zuiver scheerwol heeft met merinowol geen last, omdat de wol veel fijner is van structuur dan de stugge vezels van andere schapenwol. De onderharen vormen de zeer fijne wol (24 micron). Daarboven zijn de dikkere haren, ook van het Merinoschaap. Deze zijn stugger en mogen niet onder de noemer merinowol verkocht worden (zuiver scheerwol). Dit maakt het grote verschil in kwaliteit tussen dekens, die ogenschijnlijk hetzelfde lijken.

Ook mensen met een allergie kunnen prima tussen dekens van merinowol slapen, omdat in onze dekens ongeveer 30% wolvet nog aanwezig is, waardoor de dekens geen huismijt aantrekken. De wol wordt ook niet geverfd, omdat er nog wolvet in zit (verf houdt dan niet). Zouden wij het wolvet verwijderen dan stoot de deken geen vuil en huismijt meer af.

 

Waarom een boven- en onderdeken

Wij adviseren u om te slapen “tussen” merinowol. U ligt onder een deken, die u gewoon kunt gebruiken als dekbed. Daarnaast ligt u op een onderdeken. De onderdeken van merinowol heeft een druk verlagende werking. De vezels van de wol behouden hun soepelheid, veerkracht en comfort. Deze eigenschappen zorgen niet alleen voor een optimaal ligcomfort, waardoor u ’s ochtends uitgerust en fris wakker wordt en opstaat, het helpt bovendien om reumatische pijn, rugklachten en artritis te verzachten. Onze onderdekens bestaan uit twee lagen wol. De bovenlaag heeft korte haren, die dicht op elkaar zitten en ook de tussenlaag is van merinowol.

De voordelen op een rij:

  • 100% eco
  • Antibacterieel
  • Ademend/ventilerend
  • Huidvriendelijk (ook voor een gevoelige huid)
  • Warm en gezond
  • Temperatuur regulerend
  • Klimatiserend
  • Brandwerend
  • Bij normaal gebruik zeer lange levensduur
  • Voorzien van een Woolmark (voor u een garantie dat u daadwerkelijk een kwaliteitsproduct aanschaft)

Uw bed opmaken zoals u gewend bent

De merinowollen deken kan in een dekbedhoes (katoen of linnen), zodat u uw bed kunt opmaken, zoals u altijd al gewend bent. Ook voor uw hoeslaken geldt dat u het best een natuurlijk product (katoen of linnen) kunt gebruiken. De dekens van merinowol worden geleverd in vaste maten, die in een dekbedovertrek passen, maar wij kunnen ook voldoen aan uw speciale wensen op het gebied van maten. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om de merino wollen dekens echt als een deken te gebruiken, dus zonder dekbedhoes, maar met een laken.

Merinowollen dekens voor baby’s en kinderen

Ook voor baby’s en kinderen is slapen tussen merinowol gezond. Voor baby’s en kinderen verwijzen wij u naar onze website www.babygezondslapen.nl.

Het Merinoschaap

Merinowol is afkomstig van het Merinoschaap. In Nederland is dit schaap een zeldzaamheid. Het huidige Merinoschaap is ontstaan uit schapen van de Beri-Merines. Dit is een Noord Afrikaanse Berber stam, die in de 12e eeuw naar Spanje kwam. De Spanjaarden hebben de schapen van deze stam gekruist met schapen uit Spanje, waardoor het Merinoschaap ontstond. Spanje bleef tot het begin van de 18e eeuw het alleenrecht op deze schapen opeisen. Inmiddels behoort het Merinoschaap tot één van de bekendste schapenrassen in de wereld en wordt vooral geprezen om de kwaliteit van de wol. Merinoschapen komen nu o.a. in Australië, Nieuw Zeeland en Zuid Afrika veel voor.

Eén schaap produceert, dankzij de vele huisplooien, wel 5 kg. wol per jaar. Naast de grote wolproductie, is de merinowol ook van een bijzonder hoge kwaliteit. De wol staat bekend als één van de beste soort die er bestaat, met de dunste vezel. Per vierkante cm groeien bij een Merinoschaap 10 keer zoveel haartjes als bij een ander soort schaap.

Wij leveren dekens van merinowol van het lam, een hoogwaardig natuurproduct, met daaraan toegevoegd 0,7 tot 2% kasjmierwol. Onze merinowol komt uit Nieuw Zeeland.

Scroll naar top