Kwalitatief hoogwaardige lattenbodems

Een goede lattenbodem is even belangrijk ter ondersteuning als een goede matras.

Onze lattenbodems bestaan uit 30 verende houten latten. De 7 zones zorgen voor een optimaal ligcomfort met een aparte schouder comfortzone. Het ligcomfort kan individueel aangepast worden door de mogelijkheid om de hardheidsgraad in de midden zone naar wens in te stellen. Bij een goede kwaliteit lattenbodem zweven de latten boven het frame, waardoor er geen harde randen meer zijn. De elektrische verstelbare lattenbodem kan eenvoudig bediend worden. De twee motoren zorgen ervoor dat zowel hoofd- als voeteneinde apart bediend kunnen worden. Het voeteneinde heeft een zgn. knieknik. Dit houdt in dat de lattenbodem bij de knie scharniert. U ligt hierdoor comfortabeler als u uw voeteneinde omhoog doet. Deze lattenbodems zijn geschikt voor alle schuim- of pocketveer matrassen.

Er zijn verschillende lattenbodems:

  • Vaste (vlakke) lattenbodem
  • Met de hand verstelbare lattenbodem
  • Elektrisch verstelbare lattenbodem
  • Hoog laag lattenbodem (nodig bij thuisverpleging)

Een bed om te relaxen

Tegenwoordig is de slaapkamer niet alleen meer een ruimte waar geslapen wordt, maar ook gerelaxt. Een boek lezen in bed bijvoorbeeld is een ontspannen bezigheid en dan is het prettig als u uw lattenbodem kunt verstellen en aanpassen aan de door u gewenste houding. Ook wanneer u ziek bent is het handig dat uw hoofd- en/of voeteneinde onafhankelijk van elkaar versteld kunnen worden, zodat u comfortabel kunt liggen/zitten en bezoek kan ontvangen. Tevens is het mogelijk dat u de lattenbodem uit het ledikant haalt en met de daarvoor eventueel bijgeleverde poten bijv. in de huiskamer kan plaatsen bij een wat langduriger verblijf in bed.

Is het van belang om een hoog-laag bodem aan te schaffen, omdat u verzorgd moet worden? Deze lattenbodem is in een gewoon ledikant te plaatsen, waardoor u in uw eigen slaapkamer kunt blijven liggen. Het is niet nodig om in een bed terecht te komen wat op een ziekenhuisbed lijkt. Uw bed ziet eruit als een normaal bed en lijk niet op een verpleegbed.

Het comfort van een schotelbodem

Een schotelbodem bestaat uit meerder onafhankelijk van elkaar bewegende zgn. schotels. Tijdens elke beweging worden de lichaamscontouren gevolgd. De schotels zijn zeer flexibel en zijn makkelijk afzonderlijk in hardheid te stellen.

Ook de schotelbodems zijn te verkrijgen in:

  • Vaste (vlakke) schotelbodem
  • Met de hand verstelbare schotelbodem
  • Elektrisch verstelbare schotelbodem

In een persoonlijk gesprek geven wij u graag advies over wat voor u de juiste bodem kan zijn.

Scroll naar top