Een uitgeslapen gevoel door een goede matras

Wakker worden met een uitgerust en ontspannen gevoel, dat is toch wat iedereen wil?

Een kwalitatief goede matras is dan van het grootste belang. Slapen is immers één van onze eerste levensbehoeften en dus mag u best wat eisen stellen aan uw nieuwe matras. Lekker slapen zorgt dat zowel lichaam als geest kunnen herstellen van spanningen en drukke werkzaamheden overdag.  We liggen, lopen, staan, heffen, buigen, zitten, sporten en rusten, en onze rug moet dit allemaal ondergaan. Om onze spieren volledig te kunnen ontspannen tijdens het slapen, is het belangrijk dat onze wervelkolom goed ondersteund blijft. De keuze van een goede matras is dus essentieel voor de juiste lichaamshouding in bed. Dit geldt overigens ook bij de keuze van een goed hoofdkussen.

Goed uitgerust wakker worden, betekent positieve energie voor een nieuwe dag. Goed slapen is dus net zo belangrijk als gezond eten en voldoende drinken. Een matras, dat niet goed is afgestemd op uw lichaam, kan ervoor zorgen dat u minder goed slaapt en dat u niet voldoende uitgerust wakker wordt. Uit onderzoek is gebleken dat een matras daarnaast niet langer meegaat dan 10 jaar.  Dat is ook niet zo vreemd als u bedenkt, dat u gemiddeld een derde van uw leven op bed doorbrengt. U heeft er dan gemiddeld 30.000 uur op geslapen. Voor ca. €0,25 per nacht slaapt u optimaal.

Ook een kwalitatief goede matras is op een zeker moment aan vervanging toe. Na 10 jaar biedt een matras niet meer voldoende ondersteuning voor uw rug en ledematen, waardoor u niet voldoende uitgerust opstaat.
Bovendien is een matras na 10 jaar ook niet meer zo hygiënisch. Als u slaapt verliest u ongeveer ¼ liter vocht per nacht. Een matras absorbeert dat vocht, maar na verloop van tijd wordt het er niet hygiënischer op. En hoewel de matrassen uitgevoerd zijn met huismijt werende tijken is de kans  na een verloop van ca. 10 jaar toch aanwezig dat er huismijt in uw matras komt. Huismijt is met het blote oog niet waar te nemen, maar kan leiden tot gezondheidsklachten. Om aan de bedwants maar niet te denken. Lang weg geweest uit ons land, hebben wij deze beestjes meegenomen van onze reizen naar verre landen. Het heeft niets te maken met uw hygiëne. Wel kunnen ze een ernstig beroep doen op uw gezondheid.

Op tijd uw matras vervangen is geen overbodige luxe.

Een kwalitatief goede matras is dus een investering in uw levenskwaliteit!

Daarnaast streven wij ernaar om bewust om te gaan met natuur en leefomgeving. Dat houdt in dat wij geen matrassen verkopen, die voor verscheping vanuit verre landen ingespoten worden met giftige stoffen ter bestrijding van insecten. Stoffen, die voor u ook schadelijk kunnen zijn. Bovendien zorgt het beperken van kilometers tussen fabrikant en gebruiker voor minder uitstoot van gassen tijdens het transport.

Gun kinderen de juiste nachtrust om overdag te presteren

Baby’s en kleine kinderen brengen in hun eerste levensjaren in verhouding het grootste deel van de dag in hun bedje door. Bij kinderen in de groei ontwikkelt de botstructuur zich. En tieners hebben tegenwoordig vaak een druk sociaal leven: ze moeten presteren op school, gaan sporten, hebben een baantje. Om goed te kunnen uitrusten van een overvolle dag vol lichamelijke inspanning en geestelijke invloeden is een goed bed om volledig te ontspannen tijdens de nachtrust ook voor onze kinderen van essentieel belang. Neem ook eens een kijkje op onze andere website www.babygezondslapen.nl.

Omruilgarantie

Een aankoop van een nieuwe matras is een belangrijke beslissing. Bovendien moet u de komende 10 jaar goed kunnen slapen. Wij adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze. Zomaar een beslissing nemen over de aanschaf van een matras waar u de komende 10 jaar op zal slapen is erg lastig. Wij komen daarom graag bij u thuis voor een persoonlijk advies. Ligt u niet lekker, dan kunt u binnen 14 dagen na aanschaf gebruik maken van onze omruilgarantie. U neemt dan binnen 14 dagen na de aankoop contact met ons op en wij maken met u een afspraak voor levering van een ander soort matras, waarop u wel goed slaapt. Dit omruilen doen wij kosteloos.

Een korte uitleg over 2 soorten matrassen

Traagschuim matrassen

Traagschuim matrassen bieden een hoge mate van comfort en lichaamsondersteuning en vormen een gezonde basis voor een goede nachtrust. Ligcomfort wordt bereikt door een optimale drukverdeling. Traagschuim matrassen zijn ook geschikt voor mensen met gevoelige gewrichten en spieren. Het traagschuim vormt zich naar het lichaam. Traagschuim matrassen zijn geschikt voor alle bedbodems, waaronder ook verstelbare lattenbodems.

Onze leverancier heeft een jarenlange ervaring van ruim 60 jaar in het ontwikkelen van topkwaliteit matrassen. Wij kunnen daarom met trots melden dat wij een zeer bijzonder matras kunnen leveren met aan beide kanten een laagje traagschuim. U kunt bij dit matras zelf de keuze maken uit stevig of wat zachter liggen. Bovendien zakt u niet te ver in het traagschuim weg, zodat u zich gewoon kunt omdraaien. Wel maakt u optimaal gebruik van de voordelen van het traagschuim. Het matras bestaat uit twee lagen HR koudschuim met twee verschillende hardheden en SG met aan beide zijde het comfortabele traagschuim. Deze trio-kern levert voordelen op voor een optimaal ligcomfort:

 • Uitstekend microklimaat
 • Zeer goede stabilisatie eigenschappen van het matras
 • Ideale vochtdoorlaatbaarheid (of goede vochtafvoer)
 • Hoge elasticiteit en herstellend vermogen
 • Extreem lange vormvastheid
 • Hygiënisch
 • Stofvrij
 • Antiallergisch
 • Goed desinfecterend
 • Vrij van metaaldeeltjes, waardoor geen elektrostatische lading
 • Hoge lucht doorlatendheid
 • Uitstekende warmteregulatie
 • Absoluut geruisloos

Ook de matrastijk draagt bij aan een optimaal comfort. De Aloe Vera dubbeldoek is gestikt met 150 gram polyestervlies. De tijk voelt prettig aan en is huidvriendelijk. Een goede tijk om het matras is zeer belangrijk. De tijk moet zorgen voor een goede vochtafvoer en warmteregulering. Daarnaast zorgt een juiste tijk dat er zo weinig mogelijk vocht in de matraskern kan doordringen. De tijk heeft een rits rondom, waardoor de tijk in twee delen gesplitst kan worden. Dit is makkelijk wanneer de tijk gewassen dient te worden. De tijk is wasbaar tot 60gr. en droogt snel. Gebruik voor het drogen van een matrastijk geen droger.

Pocketveer matrassen

Een pocketvering matras zorgt voor een uitstekende ondersteuning. De veren zitten in katoenen zakjes en kunnen onafhankelijk van elkaar bewegen, waardoor de veren zich optimaal aanpassen aan uw lichaam.

Hoe meer veren (bijv. 300 of 500m2) per vierkante meter in het interieur van de matras, hoe beter de ondersteuning is. Transpiratievocht wordt snel en efficiënt afgevoerd. Onze pocketvering matrassen met tonvormige veren zijn ook geschikt voor verstelbare lattenbodems. Pocketveer matrassen kunnen geleverd worden met verschillende afdeklagen, zoals bijvoorbeeld 2 x 3 cm koudschuim HR40,  2 x 3 cm traagschuim of 2 x 3 cm latex. Belangrijk daarbij zijn uw specifieke wensen. Pocketveer matrassen bestaan uit verschillende zones, te weten: hoofdzone, schouderzone, rugzone, bekkenzone, benenzone en hielzone. Ook deze matrassen hebben een afritsbare matrastijk.

Toppers

Een topper is een laag traagschuim van ongeveer 7cm. dik in een tijk, wat op een matras kan worden gelegd. Een topper kan een oplossing bieden voor mensen die een te hard matras hebben aangeschaft. Op deze manier kan een beter slaapcomfort worden gerealiseerd. Toppers in diverse diktes van 6 tot en met 10 cm. met diverse materialen, waardoor dit afgestemd kan worden op specifieke behoefte. Wij leveren toppers met o.a. traagschuim, koudschuim HR of Vita Talalay.

Gaat het opmaken van het bed niet meer zo makkelijk… dan kan een topper een ideale oplossing zijn. Minder dik en dus minder zwaar om een hoeslaken om de topper te krijgen. Wij denken graag mee over uw comfort en uw gebruiksgemak.

Wat leveren wij

Een matras dat bij u past..

U krijgt van ons geen ingewikkelde technische verhalen over soorten matrassen waardoor u door de bomen het bos niet meer ziet. U krijgt van ons advies op basis van uw persoonlijke omstandigheden en wensen. Na een gesprek adviseren wij u over de voor u juiste keuze.

3---Een-uitgeslapen-gevoel---traagschuim

Wij leveren matrassen in de diverse maten, die veel voorkomen. Daarnaast zijn ook maten als 100 of 120 cm breed mogelijk en afwijkende lengtematen zoals 190, 210 of 220 cm.

Speciale maten en vormen

Voor bijv. boot of caravan maken wij matrassen met  afwijkende vormen. Wij komen de maten en vorm zelf bij u opmeten (binnen Nederland) De Waddeneilanden en buitenland tegen kostprijs.

Scroll naar top